Inligting

'N Huis op die rotse

'N Huis op die rotse



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Deur die Costa Brava, langs die bekoorlike Camí de Ronda, kom ons by 'n beskermde ruimte met 'n paar tradisionele huise gebou op die rotse. Een van hulle, 'n konstruksie tussen die mediaan van 200 vierkante meter, versprei oor vier verdiepings wat ooreenstem met die trappe terrein, is deur die Nook Architects-ateljee herstel en gemoderniseer. "Die eienaarsfamilie was op soek na 'n eenvoudige en gemaklike huis wat onafhanklike gebruike in die sekondêre kamers moontlik maak, en terselfdertyd algemene en verwante gebruike in die hoof-oop ruimte tot by die grootste terras van die huis," het die argitekte verduidelik. : "'N Herstel van die funksionele program was ook nodig, wat 'n deel van die skaduryke terras op die tweede verdieping in 'n nuwe vertrek omskep en badkamers op die tweede en derde verdieping bygevoeg het."

Buite het alles dieselfde gebly, herstel met respek vir estetika en plaaslike kleure, fasades, dakke en terrasse. Die binnevolume het ook nie verander nie, maar die verspreiding is aangepas, dit het gapings uitgebrei en dakvensters oopgemaak om meer lig te laat binnedring en timmerwerk te installeer wat heeltemal oopgemaak kan word, sodat daar geen hindernis by die besinning van die see is nie. Die hidrouliese sypaadjies, timmerwerk en houtbalke wat reeds in die huis was, is onderhou en gekombineer met nuwe materiale, soos hout, beton, staal en keramiek, wat, hoewel dit eietyds is, dieselfde soberheid deel. dan die oorspronklike konstruksie. Hulle maak klaar met die maak van hierdie woning funksionele en gemaklike meubels wat ontwerp is om spesifiek vir die ruimtes te meet.

"Die resultaat van die rehabilitasie is 'n huis wat funksioneel reageer op hedendaagse skemas, maar wat die tradisionele en Mediterreense oorsprong toon, waar natuurlike en visuele beligting op die uitstekende ligging die belangrikste protagoniste is wat dit 'n bevoorregte huis maak," sluit uit die studie, tevrede met die werk. Ons kon nie meer saamstem nie.

www.nookarchitects.com
Foto's: Marcela Grassi

Advertensies - Lees verder onder die see-uitsigte

Op 'n bevoorregte ligging aan die Costa Brava ontdek ons ​​hierdie gesinshuis wat deur Nook Architects opgeknap is.

Maak deure oop

Die buite-timmerwerk kan heeltemal gevou word, wat die binneland vir die landskap oopmaak.

Goeie skaduwee kombers jou

Buite voorkom die luike en die pergola oormatige sonstraling, wat optimale gemak in die somer moontlik maak.

Funksionaliteit en gemak

Die eienaarsfamilie wou die huis se bekoring bewaar, maar dit gemakliker maak, met oop gemeenskaplike ruimtes.

Hou die verlede

Die oorspronklike hidrouliese sypaadjies is gerespekteer.

Speletjie met vliegtuie

Die argitekte het gapings tussen kamers oopgemaak om breedte te gee, vlakke te verbind en meer natuurlike lig te kry.

Nuwe materiale

Die materiale wat ingevoer is, het dieselfde soberheid as die bestaande.

altillo as

Baie van die meubels is spesiaal ontwerp om die lig en ruimte te benut.

saal Sleutelelement

Die trap, behandel as 'n verbindingsdraad tussen al die vloere, verbind die solder met die gemeenskaplike ruimtes, die kamers en direkte toegang tot die strand.

Van bo

Die houtbalke is ook die oorspronklike van die huis.

Boonste vloer Hoofslaapkamer

Met 'n oop badkamer en aantrekkamer.

Deursigtigheidswetgewing

Die glas beperk die badkamerarea, maar laat die lig in.

Tweede slaapkamer

Die kopstuk begrens die aantrekarea.

Mediterreense wit Uitsig op die see

Nog een van die slaapkamers van die huis.

Terras in die slaapkamer Suiwer fasade

Die fasade van die huis is herstel met respek vir die bestaande en plaaslike kleure en styl.

Direkte toegang tot die strand vliegtuig

In hierdie plan sien ons die vier vlakke van die huis wat aanpas by die skuins rotsagtige terrein.

vliegtuig vliegtuig vliegtuig