Kommentaar

'N Ou woonstel wat herbegin is stedelik en kosmopolities

'N Ou woonstel wat herbegin is stedelik en kosmopolities



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hierdie huis, wat in 'n gebou in die Eixample van Barcelona geleë is, het besighede betrek wat betref verspreiding en struktuur as gevolg van sy hoekposisie in die gebou. Die oorspronklike huis is versprei in 'n woonkamer in die afskuifposisie en die hoofslaapkamer aan die ander kant van die fasade. Die kombuis, baie klein en donker, kommunikeer met die sitkamer deur die verspreidingsaal. Vanuit die kombuis het u toegang tot die badkamer met die enigste stort in die huis en voor was 'n slaapkamer. Hierdie verdeling het baie donker ruimtes gegenereer.

Nook Architects het al die stukke omgedraai en een van die slaapkamers verwyder om plek in die dagarea te kry. Na die hervorming is die woonkamer en kombuis se posisies omgekeer en word 'n vertikale opening in die laadmuur oopgemaak wat hulle van mekaar skei, sodat hulle ruimte en beligting kry. Die hoofslaapkamer is nou in die afwerking geleë en kry ruimte. Op die plek wat deur die ou kombuis bewoon word, is 'n groot badkamer met deurskynende polikarbonaatdeur. As die lig van die badkamer aan is, dien hierdie skuifpaneel as 'n vertikale lamp, wat die ruimtelike sensasie van die sentrale deel van die huis uitbrei. Die enigste stukke wat hul oorspronklike posisie behou, is die sekondêre kamer en 'n toilet wat volledig opgeknap is.

Die verhouding tussen die woonkamer en die hoofslaapkamer is ook versterk danksy 'n groot skuifdeur wat inskakel by die okerkleur van die muur.

Advertensies - Hou aan lees hieronder 'n Projek met baie lig

Die nuwe verspreiding van die ruimtes slaag daarin om die lig wat van die gevel na die donkerste deel van die huis binnekom, te sleep. Daarbenewens word die verhouding tussen dagruimtes verbeter, meer in ooreenstemming met die huidige leefstyl.

Vir die moderne lewe

In die hervorming is die belangrikste skrynwerk in die fasade bewaar, wat dit herstel het vir latere emaljeverf. In plaas van die 4mm enkelglas, is dubbele beglazing met 'n lugkamer geplaas. Almal is gemaklik in die nuwe huis.

Steen, kluise en houtbalke gesien

Die materiale en skakerings wat deur die Nook Architects-ateljee in hierdie hervorming gebruik is, lyk baie natuurlik: ongehout hout vir die vloer van die woonkamer en slaapkamers, hidrouliese vloer van geometriese tekeninge vir die kombuis en badkamers, en keramiekstrukture wat in die mat vernis is. strukturele muur en kluise. Sommige van die mure is onbedek gelaat om die keramiekstrukture te verbeter. Die res van die woonstel se kleure: wit, oker en grys.

Baksteen en muur

Detail van die baksteenmuur en die halfhoogte muur as basis met deco-voorwerpe.

Materiaal in die eetkamer

Yster- en houttafel met houtstoele en gestoffeerde sitplek.

'N Partisie en skuifdeur

Die verhouding tussen die sitkamer en die hoofslaapkamer is ook verbeter, danksy 'n groot skuifdeur wat inskakel by die oker kleur van die muur en verdwyn as dit oop is.

Met die deur gesluit

In die boonste deel van hierdie okerpartisie is 'n spieël aangebring wat 'n ruimtelike sensasie van diepte en terselfdertyd die moontlikheid het om die hoofvertrek heeltemal te verduister.

Die hoofslaapkamer

Die hoofslaapkamer het nou ruimte gekry toe dit nou in die afgrond geleë is. Op die plafon van die slaapkamer verander die kluise hul oriëntasie: hier is hulle radiaal om die posisie in die gebou te red.

Gaan uit die dagsone

Uitsig vanaf die eetkamer na die kombuis deur twee openinge wat kommunikeer met die kombuis, badkamer en die tweede slaapkamer en die toilet. Aan die einde van die gallery sien u die verdeling van die ruimte op die vloerplan.

Die sitkamer

Oop balke en kluise op die dak. Baie persoonlik Hier, in die sitkamer, 'n lees- en bymekaarkomarea. In die partisie moet u 'n module met die oudiovisuele toestelle plaas. Die bank sou in die middel van die sitkamer, langs die eetkamer, wees en die ruimte verdeel.

Op pad na die kombuis, die badkamer en die toilet

Die hele kombuis-, badkamer- en toiletarea, sowel as die verspreider van die tweede slaapkamer, is met wit en geel meetkundige teëls bedek.

Visuele verbinding

Uitsig oor die toegang vanaf die dagarea na die res van die huis.

Kombuis versprei in L met skiereiland

Die kombuis word in L met werkarea versprei en stoor voor met hoë meubels. Die ruimte word voltooi met 'n skiereiland met desatuinos-kroeg.

Meetkundige vloer

Uitsig vanaf die kombuis na die slaapkamer en toilet.

Natuurlike lig wat versprei word

Die natuurlike lig van die hooffasade wat die woonkamer, eetkamer en die hoofslaapkamer direk ontvang, word deur die oop ruimtes aan die voorkant van die kombuis, badkamer en slaapkamer in die res van die huis gegiet.

Geen deure nie

Gaan sonder deure, totale aansluiting.

Die badkamer

In die posisie van die ou kombuis is daar 'n groot badkamer met 'n deurskynende polikarbonaatdeur.

'N Verligtende hulpbron

As die badkamer se lig aan is, dien hierdie skuifpaneel as 'n vertikale lamp.

Met stort en kajuit

Binne-in die badkamer met 'n stort. Langs die glasskerm van die glas is 'n glasdeur waardeur u toegang tot die toilet kajuit kry.

Toilet met skuifdeur

Die toilet met skuifdeur. Dit kyk uit na die tweede slaapkamer.

Tuisverspreidingsplan