Kommentaar

'N Volhoubare huis teen 'n winskopie

'N Volhoubare huis teen 'n winskopie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Toe 'n afgetrede egpaar van Baccarat, Frankryk, die argitektuurfirma Studiolada Architects nader, weet hulle presies wat hulle wil hê: 'n buitengewone winsgewende en energie-effektiewe huis. Die Franse onderneming het dus begin werk, ontwerp en bou van 'n aërodinamiese struktuur met volhoubare materiale (hoofsaaklik hout). Die resultaat? 'N Huis van bykans 112 vierkante meter met individuele motorhuis wat eenvoudig, bekostigbaar en spesifiek ontwerp is om doeltreffend te werk. Die beste van alles? Studiolada bied huisplanne gratis aan, hoewel u dalk 'n vertaler nodig het (dit is alles in Frans).

"Ons hoop dat ons, deur die planne toeganklik te maak, groter projekte en idees kan inspireer en aanmoedig," skryf Christophe Aubertin, van Studiolada, oor die projek.

"Die gebiede is verbind: die kombuis met die sitkamer en die terras na die tuin," gaan Aubertin voort. "Met hierdie rangskikking kan die ruimte na buite uitgebrei word en dit versterk die gevoel van openheid. Boonop is die grondvloer ten volle toeganklik vir persone met beperkte mobiliteit en het 'n sitkamer."

'U sal geen gips in hierdie huis vind nie; hulle is vervang deur houtpanele wat die mure, plafonne en afdelings bedek,' sê hy. "Dit elimineer twee take: pleisterwerk en verf, iets wat tyd bespaar en skoner is (omdat die houtpanele in 'n werkswinkel gesny en vernis is." 'Die geld wat ons spaar, word belê in die aankoop van ekologiese toestelle wat ontwerp is om gemak te stel.'

"Die termiese traagheid van die bewoonde ruimte word versterk deur die plaat en voorafbetaalde beton wat ingebed is in die interne struktuur van pale en balke." "Die buitenste deel is geïsoleer met volhoubare materiale: sellulose-watte (20 cm in die mure, 26 cm in die plafon) aangevul met houtvesel (6 cm in die mure en plafon)".

"Al die toerusting wat aan die verwarmings-, ventilasie- en warmwatertenk gekoppel is, word in die sentrale deel van die plan versamel om beter diffusie moontlik te maak en die lengte van die verspreidingsnetwerk te minimaliseer," skryf Aubertin. "Verhitting word voorsien deur 'n programmeerbare korrelstoof, en dubbele vloei-ventilasie help om alle kamers saggies te lug."

"Die suidelike fasade is heeltemal geglasuur (beskerm deur 'n pergola, waar u 'n dak of 'n klimaanleg kan plaas), terwyl die noordelike fasade bedek is. '' Die westelike stoep is ontwerp om geselliger te wees, en bied intieme ruimtes, 'sluit hy af. Aubertin.

Foto's: Met dank aan Olivier Mathiotte

Advertensies - Lees verder onder Glazed Gallery 'N Helder sitkamer Met houtpanele 'N gratis lug Toon kontras 'N stoof vir die koue Die stoep langs die veld 'N Slaapkamer op die solder Eenvoudige struktuur Met motorhuis ingesluit Natuurlike omgewing Die werke begin In proses

Via: Country Living US



Kommentaar:

  1. Bersules

    Ek is spyt dat ek jou nie kan help nie. Ek dink, u sal hier die regte besluit vind.



Skryf 'n boodskap